Jedan - ne modni post

                                                      Drage moje,

iako po nekima postovi o kozmetici se ne bi trebali naći na modnim blogovima, ja sam ipak odlučila da odvojim 10-tak minuta vremena i da iskuckam jedan mali, kozmetički post. Zašto? Prva stvar, jedna članica Ana foruma posjetivši moj blog rekla je da bih trebala i da počnem s kozmetičkim blogom jer na tu temu mogu reći dosta toga. Međutim, zaista mi se ne da otvarati još jedan blog. Želim da sve što imam da kažem a tiče se mode, šminke i parfema (moje opsesije) bude na jednom mjestu. Druga stvar, složićete se sa mnom da su njegovana kosa, nokti i lijep ten najbolji modni dodaci i da, ako to nedostaje, ne postoji ta torbica ili cipelica koja će vam odvratiti pažnju od toga.

I tako krećemo za početak kratko o mojoj kosi. Nefarbana ali jako suva, sklona pucanju. Takva je bila prije nego me drugarica posavjetovala da pokušam sa Loreal Professionel linijom. Prošle godine u aprilu uzela sam Pure Resource šampon i Absolut Repair masku i kosa je bila fenomenalna. Meka, sjajna i nije pucala niti izgledala oštećeno. Kako sam potrošila Lorealove proizvode, prešla sam na ovo:

 
 Redken All soft šampon, regenerator i maska. Pored njih nezamjenljivo Orofluido ulje za kosu iz Revlona koje nanosim poslije peglanja kose mojom Remington S1052 (Sleek&Curl). Kad već pomenuh peglu, kosu peglam isključivo na 120 stepeni samo da se kosa fino posloži. Ne volim da je previše ravna. Nadam se da neću odužiti, ali moj savjet ako imate novca - uložite u profesionalne proizvode, dugo traju, platite skuplje u startu ali na kraju uštedite, ja sam sračunala da sam od kupovine Loreal Proffesionela za godinu i 4 mjeseca korišćenja uštedila između 100-150 evra.                                                                                                   
Na lice trenutno stavljam samo ovo poslije umivanja sa sapunom od kozjeg mlijeka. Balea aqua serum i Neostrata Bionic krema za posvjetljivanje lica. Imam kožu koja je suva ali sklona aknama tako da sam broj preparata koji idu na lice svela na minimum.                                                                                                




Od šminke trenutno najčešće koristim Diamond sjenke (na slici desno) koje sam skoro dobila na poklon od rodice iz Berlina ali ubrzo se vraćam Ruby Rose sjenkama (u sredini), najbolja stvar koju sam ikad imala. Dalje, Loreal Volume Million Lashes i smeđa maskara od Essence - zadovoljna sam, iako otkad sam probala Dior Show potajno patim za njom. Od pudera trenutno imam Alverde i to mineralni - opis, srednja žalost, tu je da posluži samo do novog putovanja na kojem planiram da se opskrbim nečim iz MAC-a. I na kraju, trenutno za usne koristim neki lip gloss - na njemu samo piše Paris - takođe poklon iz Berlina, ali dok ga izdovoljim vraćam se najboljoj stvari na svijetu - Labello-u.                                                                  
Ja ne bih bila ja kad ne bih kratko predstavila svoje parfeme. Definitivno moja najveća opsesija. Čast da ih slikam učinili su mi : Creation2006 od Laurent Dornela, najbolji parfem koji sam imala ikad, dobijen na poklon iz Švicarske ali više ne znam gdje da kupim novi; Bvlgary Eau de Parfum II; Musk sensation, Eau de Toillete, poklon takođe iz Švicarske; Rainbow, Eau de Toillete, Koz-Ak Kozmetik; Radiate, Creation Lamis; Nina by Nina Ricci; White musk - Tesori D'Oriente; i zadnji ali nikako posljednji Grain de Folie od Gresa. Na slici nedostaju još 3 parfema vrijedna pomena : Idole D'Armani; Miss Lomani by Lomani; i Sensible lady - Omerta.                                                                                                                            
Za kraj kačim još sličicu najnovije igračke, Mns Derma Roller, nakon samo dva korišćenja primjetila sam da već nema nekih pjegica, pratim kakvo će stanje biti s licem pa ako bude bilo super definitivno ću vam ga preporučiti za njegu lica s obzirom da košta 3000 a može da se koristi 30 puta, nakon čega iglice nisu više tako efikasne. Za 30 puta - mnogo više para mi ostane u džepu nego da 30 puta odem na neki tretman kod kozmetičarke.

Pozdravljam vas i ovaj put, vidimo se uskoro u nekom modnom postu, dotad i dalje budite lijepe, pametne i vesele :)

                                                                                                                              

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 коментара:

Anja је рекао...

Ma samo ti pisi i o kozmetici, nema veze sto je modni blog:) Ovaj White musk - Tesori D'Oriente obozavam! Toliko je jeftin a postojan i divan, kad god sam ga stavila nema ko me nije pitao za njega.

http://internetnagradneigre.blogspot.com/

Seven of Nine је рекао...

da, fenomenalan je i ja ga obožavam, prosto odjeća poprimi taj nježni i divni miris. a moram malo i o kozmetici da prokuckam dok smišljam nešto za naredni post - ipak je dojam cjelokupan kad pored divne odjeće imamo divnu šminku i njegovanu kosu :)

Miss Psycho Cat је рекао...

I ja obožavam White musk, to je tako divan i senzualan parfem + postojan i povoljan :)

A ovo Orofluido ulje za kosu mi tako lepo ozgleda, uzeću ga samo zbog primamljive ambalaže, ako ništa drugo :D

Анониман је рекао...

Draga, pratim te, samo napred :)
Želim ti sreću :D
A sad da iščitam post, xoxo :D

http://mymakeupandu.blogspot.com/

Seven of Nine је рекао...

Orofluiodo ulje je za moju kosu fenomenalno, samo se mora paziti da se ne pretera jer se u suprotnom brzo zamasti kosa. cijena mu je malo više od 2000 ali kasnije ga je djevojka kod koje sam ga kupila prodavala za 1400, ako nekom zatreba kontakt za mail javnite se :)

little bird hvala ti, idem sad da virnem :)

Dubravka Gadžurić је рекао...

pre svega hvala za divan komentar koji si ostavila na blogu :)
slažem se definitivno da nema te garderobe i nakita koji može sakriti lošu negu.
puno sreće u blogovanju :)

Bamby је рекао...

pratim te, ali zelim samo da ti kazem, da vodis racuna sa tim Derma rolerom, njega uglavnom ne smes sama na svoju ruku dakoristis, i kreme koje idu uz terapiju dermarolerom, su one od placente, ne smes da se igras time, jer unistvas strukturu koze jako duboko, ostecenja neces videti sad, nego za koju god, vori racuna pliz, videla sam uzasne rezulatet ljudi koji su koristi to na svoju ruku jos pre par godina kad u Srbiji niko nije znao sta je to... kiss
i samo nastavi

Seven of Nine је рекао...

dubravka, mislila sam sve što sam rekla i hvala nalijepim željama. bamby, dobila sam upustva šta da radim sa rolerom, zasad ih pratim, još ću se posavjetovati s kozmetičarkom oko svega pošto je jako stručna žena, ujedno da mi i ona da neke savjete a ako mi nešto bude nejasno odnijeću njoj roler pa nek ona radi tretman, vidjeću još šta će da bude

Isidora је рекао...

Zanimljiv post!
XoXo

Анониман је рекао...

odlican post, i ja u potrebljavam Redken i Loreal :)

fashionableroad.blogspot.com

Seven of Nine је рекао...

hvala nina. činjenica-fenomenalni su za ksu

Books and Lilies је рекао...

Ja baš volim kad na jednom blogu mogu da čitam (i gledam slike) i o modi, i o kozmetici itd. Ovi Redken proizvodi deluju primamljivo.
Hoćemo još :-D

Постави коментар